dissabte, 30 de novembre del 2013

Com podem editar un article de la Viquipèdia?

Hola!

En aquesta entrada us parlaré sobre com modificar o editar un article de la Viquipèdia.

Per començar, ens hem de fer un compte a la Viquipèdia. Això ho podem fer entrant a la pàgina web de la Wikipedia i a dalt a la dreta hi trobareu una pestanya que posa "Crea una compte", cliqueu aquí i ompliu els requisits que us demanin. 
Quan ja la tingueu creada, ja podeu editar els articles que volgueu. Per fer-ho només cal entrar a un article, canviar allò que vulguis, però respectant sempre les normes que la Wikipedia especifica, que us les vaig esmentar a l'entrada de la Viquipèdia. Això es fa de la següent manera: a dalt a la dreta hi ha una pestanya que posa "Modifica", cliqueu allà i us apareixerà una pàgina amb el mateix text i imatges que a la que estàveu, però ara podreu modificar allò que creieu adient. Després de modificar l'article s'obrirà una pestanya en la qual haureu de posar perquè heu canviat aquella part de l'article, així els demés entenen el vostre canvi, ja que la Wikipedia és un treball cooperatiu, és a dir, els articles els creen a base de les modificacions de la gent.

Experiència personal:

Per posar-ho en pràctica, la Ingrid, una companya de classe, i jo, hem volgut editar l'article referent a Es Migjorn Gran de la Viquipèdia, ja que hem observat que hi havien dos errors a l'apartat de "Festes", més concretament, "Sant Cristòfol de ses corregudes". 

L'article inicial era així:







L'article quan l'hem modificat, seguint els passos esmentats anteriorment, ha quedat així: 


Aquí us deixo el link de la pàgina de Viquipèdia que la Ingrid i jo hem modificat.

Per acabar, m'agradaria dir-vos que per a mi, haver aprés a fer modificacions a articles de la Wikipedia m'ha servit per saber com funciona. A més a més, crec que el fet que tothom pugui modificar i fer canvis als articles que estiguin penjats és interessant i molt útil, ja que és a base dels coneixements i de la cooperació de la gent que es creen els escrits.

Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada