divendres, 29 de novembre del 2013

Núvol de paraules - Wordle

Hola!

Us estareu preguntant què són els núvols de paraules, doncs en aquest entrada us ho explicaré i us posaré a l'abast alguns llocs on en podreu crear-ne un.

Un núvol de paraules és una eina que s'utilitza per classificar els conceptes d'un text per ordre alfabètic, per el nombre de vegades que s'ha escrit aquella paraula al text o per la representació que tenen dins d'un lloc. Per ordenar els conceptes es fa a partir de les diferents mides de les lletres, d'aquesta manera les paraules que estiguin amb una mida de lletra més gran seran les que més cops han aparegut escrites. Aquesta eina és molt útil per a identificar idees clau, per resumir un text visualment, entre d'altres.

Per fer el vostre propi núvol amb el programa Wordle només cal que entreu en aquesta pàgina i seguiu els passos que us donaré.

Primer de tot entrarem a la pàgina web de Wordle. Quan ja hi sigueu dins, haureu de clicar sobre l'opció de "Create your own". Un cop aquí, us apareixerà una nova pantalla on haureu de copiar el text o pàgina web de la qual voleu fer un núvol de paraules. Quan ja ho hageu posat, cliqueu sobre "Go" (si es tracta d'un text) o "Submit" (si es tracta d'una pàgina web) perquè el programa el pugui crear. Un cop hageu clicat, us apareixerà una altra pantalla el núvol de paraules creat, en aquest punt el podreu modificar. És a dir, podreu esborrar les paraules que no voleu que surtin, podreu canviar el format de les lletres, el seu color i la disposició en què vulguis que el núvol de paraules es crei (en forma circular, rectangular, quadrada, de fletxa, etc.). És a dir, en aquest punt personalitzaràs el núvol de paraules segons els teus gustos.

Imatge extreta de flickr

Aquí us deixo una pàgina web on trobareu exemples de núvols de paraules, a més a més, d'altres llocs on poder crear el vostre núvol de paraules.

Per si voleu més informació podeu entrar en aquesta pàgina web que hi he extret informació i també de la viquipèdia.

Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada