dijous, 14 de novembre del 2013

Prezi

Hola!

En aquesta entrada us presentaré el prezi i com s'utilitza.

El prezi és un programa que serveix per fer i crear presentacions en línea. Amb aquest programa es poden editar les presentacions conjuntament, si abans s'ha compartit amb la persona que vols la presentació.

Trucs per a fer un bona presentació:
  • Només posar títols i a partir d'aquí l'orador anirà explicant i aprofundint en el tema.
  • A partir d'una imatge significativa o que metaforitzi el tema del que es parlarà, començar a fer la presentació.
Com crear un prezi?
  1. Crear-te un compte prezi. Has s'anar a la web de prezi i clicar sobre sing up, quan ho has clicat has d'escollir l'opció pública i omplir tot el que se't demana. Quan ho acabis de fer, has d'anar al teu correu per notificar que ho has rebut i per iniciar el teu compte prezi.
  2. Quan ja tens el compte creat vas a la pàgina principal de prezi i allà entre's al teu espai. Quan estàs dins el teu espai cliques a: New prezi. T'apareixerà en una pestanya nova, i quan s'acabi de carregar se t'obrirà una pantalleta que et deixarà escollir el tipus de tema que vulguis per a la teva presentació. 
  3. Aleshores, hauràs d'escollir una imatge representativa del tema que tractaràs i posar-la de fons.
  4. A sobre d'aquesta imatge hauràs de posar el títol i la informació que tu vulguis. Això es fa clicant dos cops i et sortirà un requadre en el que tu podràs posar el que vulguis. Després aquest requadre el podràs moure fins a on vulguis només clicant sobre l'element que volem moure i portant-lo fins a on volem posar-ho. (Recordeu que per a fer una bona presnetació no s'ha de posar molta informació a la pantalla, perquè sinó l'auditori no estarà pel que estàs dient sinó pel que posa a la pantalla.)
  5. Començar a crear l'ordre que vulguis que segueixi la teva presentació. A dalt de la pàgina tenim 3 opcions, en una d'aquestes posa Frames & Arrows, la cliquem i triem quin tipus de "marc" volem posar si transparent, de color, rodó, quadrat, una línia, etc. 
  6. Quan hem escollit un el que farem serà afegir-lo a la presentació. Això ho farem marcant la paraula o imatge que volguem que a la presentació es mostri com una diapositiva. Per exemple, podríem començar enquadrant tota la presentació amb un frame invisible perquè el primer que es vegi sigui l'estructura que té la presenació. Quan ho tenim enmarcat cliquem sobre el llapis que trobarem a la part esquerra de la pantalla i marquem el frame, que en aquest cas serà el de la visió de tota la presentació. 
  7. Anem fent aquest procés per a tots el títols i tota la informació que tinguem a la presentació, fins a tenir tota la presentació feta. (Hem de posar una especial atenció amb les imatges que volem utilitzar, ja que al acostar-la es pot veure pixelada i pot quedar malament.) 
Aquí us deixo una presentació de prezi que aprofundeix més sobre el tema de com crear un prezi i després un exemple de prezi fet per mi que em van fer fer a la classe de GTIC.

Presentació de com fer un prezi:


Exemple de prezi fet per a mi:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada